Sjove aktiviteter med børn (foto + familiespil)

Så er det sommerferie, og tid til at lave ting sammen som familie. Der er masser af godt vejr i år, og det er næsten så varmt, at man må finde på ting at lave indendøre – i hvert fald i middagstimerne, hvor det ikke er sundt for børnene (og os voksne for den sags skyld) at opholde sig udendørs i solen.

Vi har set lidt på hvad man kan bedrive tiden med mens varmen pumper udenfor, og der er nogle gode timer midt på sagen til sjov indenfor sammen med børnene.

Find de gode gamle familiespil frem

Spil som klodsmajor, danmarkspillet, settlers etc. er alle gode spil, som er gode at spille sammen med børnene. De fleste af os kender disse spil fra vores egen barndom, og det er ofte disse spil der er sjovest for os at spille med børnene, og det er tidløse klassikere, som altid fungerer godt uanset alder.

Men vi vil gerne lige introducere et par nye brætspil, som kan være med til at give skønne timer sammen her henover sommeren. Måske er det tid at forny spilleskabet lidt, og få et par af disse skønne nykommere tilføjet til spillekassen.

Et par nye brætspil til samlingen

Loopin’ louie er et godt nye brætspil, som altid er sjovt at spille med børnene. Frække Louie flyver rundt og vil stjæle kyllinger, og man skal passe på for han er fræk og laver skøre stunts.

loopin-louie-spillet

loopin-louie-spillet (fra Nordiskspil.dk)

Det er et spil som både træner koncentration, hurtighed og motorik, da man skal styre sin pind, så Louie ikke får lov at stjæle kyllingerne. Loopin’ louie har været kåret til årets familiespil, og det er ikke uden grund. Du kan finde Loopin’ Louie hos Nordiskspil.dk.

King og Tokyo er et andet sjovt spil, som er meget genialt og nytænkende. Det er sjovt for voksne også, da der er lidt strategi med, og her kan børnene godt være lidt større også. Man skal kæmpe om Tokyo med sine monstre, og det gælder om at vinde over de andre, ved at få magten i hele Tokyo. Se King of Tokyo hos Nordiskspil.

King of Tokyo

King of Tokyo

Sidste spil vi vil nævne er Vildkatten. Det er mest for de mindste, men er også et rigtig fint spil at spille med på som voksen. Det er et af de mest solgte brætspil i Danmark de senere år, og vandt også som året familiespil i 2011. Det handler om at finde motiver på den runde spilleplade, og det er god træning af koncentrationsevne og hurtighed. Se Vildkatten hos Nordiskspil.dk.

vildkatten-spil-510x595

Vildkatten spillet

Lav en collage sammen med gode ferieminder

En anden god ide til sommerferiedagene derhjemme, er at gennemgå fotobøgerne for gode minder fra tidligere ferier, og lave en collage til væggen.

Det er en god måde at mindes alle de gode stunder man har haft sammen på ture, derhjemme i haven, campingferien i Italien, skituren til Norge etc. Gode tider som både er gode at snakke om, og fine at få op på væggen, så man kan mindes dem dagligt, og huske alle de gode ferier gennem årenes løb sammen som familie.

lærredstryk-skiferien

Skiferien..

Det er blevet let og billigt at lave sin egen vægpynt, og foto på lærred (lærredstryk) er i dag noget man let kan bestille selv på nettet. Her kan du bestille foto lærred med egne fotos.

Har du andre gode ideer til hvordan man bedst får et par timer til at gå mens solen bager løs udenfor, så smid endelig en kommentar nedenfor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *